ஐஐعيـــــــــــــش حيآآتكஐஐ
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو بالتسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى
لتنتضم لأسرة منتدى عيش حيآتكـ

ஐஐعيـــــــــــــش حيآآتكஐஐ

҈இΞ¯−ـ‗_ عــيش حيآتك _‗ـ−¯Ξஇ҈
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المواضيع الأخيرة
» " Gi!!iRlz It's 4 yOoOu "
الجمعة مارس 18, 2011 2:21 pm من طرف ms.mone

» اغنيه ما بنساش تامر حسني§كريم محسن2011
الثلاثاء فبراير 01, 2011 10:22 am من طرف ms.mone

» اكتب اسمك ---وتطلع وجبتك
الثلاثاء فبراير 01, 2011 10:15 am من طرف ms.mone

» هـــــــل مـــــن مـــــــرحب ؟؟
الثلاثاء فبراير 01, 2011 10:03 am من طرف ms.mone

» الفنانة التونسية الجميلة : درة زروق فى صور تحكى الاناقة والجمال والدلع !
الأربعاء ديسمبر 29, 2010 7:42 pm من طرف زيدان النوري

» تواقيع دينية << ارجو التثبيت
الأحد نوفمبر 21, 2010 5:49 am من طرف زهرة الأمل

» عآئدوون ياأقصى
السبت نوفمبر 20, 2010 12:43 pm من طرف زهرة الأمل

» تحميل اغنية شيرين (كتيربنعشق
السبت نوفمبر 20, 2010 6:42 am من طرف ReeM

» شاورما مدخنه لذيذه وبالصور
السبت نوفمبر 20, 2010 6:37 am من طرف ReeM

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
زهرة الأمل
 
ms.mone
 
ReeM
 
فيروز ودلعى زوزو
 
h.karima
 
M!Ss ToOoTa
 
OMKRKRGIM
 
ميرنا خلف محمد
 
MS.ROON
 
زيدان النوري
 

شاطر | 
 

 كيفية عمل المربي في البيت

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
h.karima
عضـــوجديد
عضـــوجديد
avatar

انثى عدد مٍشآركآتيـٍِ : 7
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيلّّ : 22/08/2010

مُساهمةموضوع: كيفية عمل المربي في البيت   الثلاثاء أغسطس 31, 2010 12:51 am

كيفية عمل المربى فى البيت.....بالصور

قبل ما نبدا في عمل المربيات فيه كم نصيحة لازم تعرفيهاعلشان تظبط المربى وتطلع حلوة...


السكر والفواكه

لازم يكون السكر اللي بالمربى نقي خالي من شوائب، و كمان الفواكه تكون طازجة.

إناء الطهي

حاولي إنك تستعملي إناء مستدير سميك من الجوانب.
للتقليب :بلاش تستعملي معلقة معدنية للتقليب وحاولي إنك تستبدليها بمعلقة خشب.

على نار هادية

لازم تذوبي السكر على نار هادئة وتحاولي إنه يدوب على الآخر ..


لابد من اضافة عصير الليمون إليه علشان المربى .. علشان لايكون السكر بالمربى زائد .
أول بأول
احرصي وإنت بتقلبي المربى إنك تشيلي الريم أول بأول وده علشان المربى يكون لونها رايق وصافي.

البرطمان:

بالنسبة للبرطمان اللي هتعبي فيه المربى لازم يكون نظييف وجاف تماما من المياه هو والملعقة اللي هتستخدميها علشان المربى لا تخرب وتعفن.

أحكمي الغلق :

زي ما بيكتبوا على علب المربات لازم تملي البرطمان على الآخر علشان لا يكون فيه حيز يسمح بدخول الهواء، لازم تقفلي الغطاء تمام .
اختبار نضج المربى :

علشان تعرفي إذا كانت المربى استوت ولا لأ؟ فيه حاجة ممكن تعمليها وهي إنك تاخدي معلقة من المربى وتحطيها على طبق جاف وتسيبيها شوية لغاية ما تبرد. وبعد كده تشوفي إذا كانت سميكة ولا لأ.

في التلاجة

بعد ما تبرد المربى عبيها في البرطمان زي ما اتفقنا واحتفظي بيها في الثلاجة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الأمل
..::ادآرية ::..
..::ادآرية ::..
avatar

انثى عدد مٍشآركآتيـٍِ : 534
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيلّّ : 20/07/2010
عًٍـمـًرٌٍيَــــ : 20

مُساهمةموضوع: رد: كيفية عمل المربي في البيت   الثلاثاء أغسطس 31, 2010 7:07 am

ياقمر
انتي
كررتي الموضوع
مرتين
علشان كده
هنقلو لقسم المواضيع المكررة


لسنآ الأفضل ولكننا نسعى للوصول الى ذآلك



يا همومي

.... كوني
....... مثل
..... ريشه وطيري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كيفية عمل المربي في البيت
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ஐஐعيـــــــــــــش حيآآتكஐஐ :: منتدي الاداري :: منتدى المواضيع المكررة والمحذوفة-
انتقل الى: